fbpx

Ørsted trade recap

Trade recap: Ørsted

Ørsted var en stjerne på aksjemarkedet i 2021, da den nådde en all time high på 1400 kr. Men så snudde stemningen, og Ørsted falt kraftig i løpet av de neste to årene. Den 1. november 2023 raste aksjen over 25% på én dag, og ingen ville røre den. Men hvorfor skjedde dette? Og hvorfor sprettet aksjen tilbake fra 250 kr til 320 kr bare noen dager senere?

Svaret ligger i hvordan aksjemarkedet fungerer, og hva som påvirker aksjekursene. Aksjemarkedet er et sted hvor investorer kjøper og selger aksjer, som er andeler i ulike selskaper. Aksjekursene bestemmes av tilbud og etterspørsel, som igjen påvirkes av mange faktorer, både rasjonelle og irrasjonelle. Noen av disse faktorene er:

  • Følelser: Investorer er mennesker med følelser, og de kan la seg påvirke av frykt, grådighet, optimisme, pessimisme, flokkmentalitet og andre følelser som kan forsterke deres reaksjoner på nyheter.
  • Informasjon: Investorer har ikke alltid tilgang til den samme informasjonen om et selskap eller en bransje, og de kan tolke nyheter forskjellig basert på deres kunnskap, erfaring, forventninger og preferanser.

Disse faktorene kan føre til at aksjemarkedet ofte får overreaksjoner ved nyheter, som kan være både positive og negative. Overreaksjoner kan skape muligheter for å tjene penger, men også risiko for å tape penger. Derfor er det viktig å være informert, kritisk og rasjonell når man investerer i aksjemarkedet.

Da kan det oppstå en kjøpsmulighet for investorer som ser at aksjen har en kortsiktig overreaksjon, og som tror at den vil stige igjen.
Det gjorde vi,
og handlet aksjen i flere omganger fra 280-250 og solgte igjen på 320kr.

Hvis du vil lære mer om aksjemarkedet og hvordan du kan utnytte slike situasjoner, sjekk ut våre produkter og tjenester. Vi tilbyr kurs og verktøy for å hjelpe deg med å bli en bedre investor.

Våre produkter