fbpx

Hvilken investeringsplattform er best?

Før du skal begynne å investere, må du opprette en profil på en investeringsplattform. Det finnes et hav av  plattformer, noe som gjør det vanskelig å velge.

Det er ofte er slik at de fleste plattformer er gode alternativ, og de fleste kan anbefales, men har på hver sin måte har de fordeler og ulemper.

 

Før jeg forteller deg hvilke jeg bruker, kan denne listen være lurt å gå gjennom før du velger en eller flere plattformer

  • Kurtasje / andre kostnader
  • Vekslingsgebyr
  • Utvalg av instrumenter og investeringsobjekter
  • Brukervennlighet
  • Andre fordeler/ulemper

 

For min egen del, har jeg valgt å ha flere ulike investeringsplattformer, avhengig av hva jeg investerer / trader.

 

Mitt valg av investeringsplattformer

Nordnet

Dette er plattformen jeg bruker til aksjetrading; som daytrading, swingtrading, og utbytteaksjer. Jeg har også en del sparing i aktive forvaltede fond i Nordnet.
Nordnet har et stort utvalg av instrumenter og er veldig brukervennlig. Det er enkelt å opprette konto og komme i gang med både aksjer og fond, og du vil få full oversikt over porteføljen din. Ønsker du å opprette automatisk sparing i fond hver måned, tar dette kun ett par minutter. Søker du mer kunnskap om markedet, kan gjennom Børsskolen få både   inspirasjon, kunnskap og veiledning.

Åpne konto hos Nordnet

 

Kron

Her har jeg mine indeksfond. Kron har virkelig laget brukervennlige løsninger, tilbyr lave priser og jobber for at investering skal være mer tilgjengelig for alle.
Med Kron sin sparerobot får du anbefalinger og forslag til hva du kan investere i ut ifra det du interesserer deg for, din risikoprofil, tidsperspektiv + sparemålet ditt og ikke minst ditt behov. Du kan velge fond selv, eller velge ut i fra Krons anbefalninger.

Det beste – du vil få løpende oppdateringer på utviklingen av investeringene dine, hva du er investert i og hva som skjer rundt de ulike investeringene.

Åpne konto hos Kron - få 200 kr i velkomstbonus

 

Firi

En nordisk kryptovalutabørs – som gjør at krypto er for alle.

Jeg valgte tidlig Firi til min kryptovalutabørs, fordi jeg kan være sikker på at jeg får en trygg handel og oppbevaring av kryptovalutaen min. I tillegg viser plattformen fine oversikter over utviklingen av min kryptovaluta. De har også laget mulighet for skattekalkulator inne på plattformen – noe som gjør det kjempe enkelt å få utregningene av inntekt, formue, gevinst og tap, og føre det selv rett inn i skattemeldingen din.

Åpne konto hos Firi

 

IG.com

Denne plattformen bruker jeg til day- og swingtrading av råvarer og indeks. Her kan du enkelt trade i grafen både short og long, sette stopploss og targets kjapt og enkelt. En har alle verktøy en trenger om en velger å kjøre teknisk analyse direkte på IG.

Fine med IG er at de også har mulighet til å trade på demo konto for å teste og bli kjent med deres system samt teste ut nye strategier.

Åpne konto hos IG.com

 

 


Husk; finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Ha derfor alltid en klar plan for hver investering du gjør.
Innlegget inneholder annonselenker