fbpx

Oppdatering Salmar

Salmar stupte hardt for en tid tilbake etter regjeringens grunnrenteskatt. Vært mye snakk i media om grunnrenteskatten siste tiden og det har også ført til svingninger hos lakseselskapene. Tross dette så har Salmar hentet seg ganske bra inn på kort tid.

 

Ideen ved forrige innlegg om Salmar var at reaksjonen etter nyheten var noe overdreven og at det ville komme en rekyl i hele laksesektoren. Kursen falt helt ned til 305kr hvor den bunnet ut og steg i starten sakte men sikkert opp. 23. Januar toppet Salmar foreløpig ut på nesten 470kr. Dette er en kursbevegelse på omtrent 50%!

Kursen traff stigende trend samt støtten, derfra fikk en fin reaksjon hele veien opp til 470kr. Hva skjer videre i Salmar nå? Slik jeg ser det så tenker jeg at grunnrenteskatten er kommet for å bli, hvilken sats den ender på vet ingen, men at lakseselskapene må bruke noe tid på å tilpasse seg og vil ha mindre igjen å rutte med fremover er uten enhver tvil. Derav er jeg generelt negativ til sektoren (laks til havs) Salmar kan ved positiv overraskelse på grunnrente satsen se 560 nivået, men foreløpig ligger den ved en sterk motstand på 470. Slik jeg ser det er risk vs reward såpass lav her at jeg ville sikret gevinst og latt laks svømme videre enten opp eller ned. Først etter Vedum & co har bestemt seg så vil jeg vurdere laks igjen.

Markedet har en tendens til å overreagere både oppsiden og nedsiden, med rette kunnskapene kan en utnytte slike bevegelser.