fbpx

Alle har en agenda, beskytt deg selv

Den siste tiden har en sett flere og flere artikler angående meglerhus som har lastet opp med aksjer før de kommer ut med analysene sine. Ofte analyser hvor de har satt høye, nesten skyhøye kursmål.

Det er viktig å ta du leser med en klype salt. Mange kan ha en skjult agenda. Spesielt meglerhusene og bankene, da de ofte kommer med hyppige kjøp- og salgsanbefalinger. De vil jo helst at du kjøper og selger så mye som mulig. For jo flere kjøp og salg, jo mer penger inn i form av transaksjons honorar. Og de er som alle andre, vil tjene mest mulig penger.

Det kan hende at det er kun jeg som har liten tiltro til disse anbefalingene, men jeg ønsker å bevisstgjøre hvor viktig det er å vite hva og hvorfor du handler. Gjør alltid egen analyser før du investerer i noe. Vær  klar over risikoen, samt hvor du eventuelt skal ha stoploss og target. Det er utrolig viktig å beskytte kapitalen, uten den har du ingenting.

Eksempel på kursmål fra ulike meglerhus

Skjerm dump TDN Direkt

5 ulike kursmål og anbefalinger. Hvor alle sier ulikt; kjøp, hold eller selg. Differansen fra det laveste kursmålet til det høyeste er på hele 17 kr, noe som tilsvarer 35.5 %.
Selv om meglerhusene bruker tilnærmet lik analysemetode for å sette disse kursmålene, kan det være store forskjeller i tidsperspektivet og de fremtidige tallene som det regnes med.
Siden vi alle har ulik strategi og tidsperspektiv, kan jeg ikke presiserer det mange nok ganger hvor viktig det er å gjøre egen analyse før du investerer. Aldri kjøp i blinde!