fbpx

Hvorfor bør du investere?

Nå i 2021 er innskuddsrentene blitt rekordlave. Dette kombinert med den generelle prisstigningen i samfunnet, vil sparepengene dine miste kjøpe kjøpekraft over tid.

Inflasjon gjør at verdien av penger synker, og derfor vil en kunne handle mindre varer for samme beløp enn tidligere. I Norge er den gjennomsnittlige inflasjonen på 2.2%. Det vil si, plasser du pengene på en sparekonto med lavere rente enn inflasjonen, vil pengene miste verdi. Velger du heller å investere pengene, kan disse øke i verdi og gi avkastning over tid.

Du kan velge å investere på flere ulike måter. Blant annet i aksjer, fond og krypto etc. Hvordan du investerer må du selv avgjøre, ut ifra hva som passer best for deg, ditt tidsperspektiv, din personlighet og risikotoleranse.

Som ung i dag er det viktig å tenke på fremtiden. Utviklingen i den offentlige og private pensjonsordningen tilsier at vi vil være mer avhengig av egen pensjonssparing i fremtiden enn hva vi er i dag. Gjør deg selv en fremtidig tjeneste ved å investere. Invester det du kan, alle monner drar. Selv små beløp kan gi god avkastning over tid.

La pengene jobbe for deg, og ikke mot deg! Begynn derfor å investere nå