fbpx

Hvordan komme i gang med investeringer?

Å handle aksjer eller fond trenger ikke å være vanskelig, og man trenger heller ikke å ha mye penger for å komme i gang. Med fond er ofte minsteinnskudd 100 kr. Hvor mye penger du investerer er ikke det viktigste, det viktigste er å begynne. 


Man må begynne med å finne seg en sikker og trygg nettmegler man ønsker å bruke. Det finnes mange ulike nettmeglere, blant annet Nordnet, IG, eToro og banker. De alle har ulikt tilbud, blant annet hvilke aksjer og fond de tilbyr, kurtasje, pris, kundeservice og brukervennlighet. Det er viktig å lese om de ulike nettmeglerne for å finne en nettmegler som passer det behovet du har.


Som nettmegler bruker vi begge Nordnet, og er veldig fornøyd! Ønsker du å se hvordan siden fungerer, har Nordnet gjort enkelt med å lage en video som demonstrerer dette.

 

Før du handler aksjer eller fond, er det viktig å sette seg et mål og ha en plan. Gjerne en investeringsplan som sier noe om hva du vil med pengene, hva vil du investere i, osv.
Det er viktig å ha gjort seg noen tanker før man handler, slik at man vet hva man handler og hvorfor. Om du velger å gjøre teknisk analyse, eller fundamental analyse, eller en blanding det er helt opp til hver enkelt.

Hva er det som stopper deg fra å begynne ?

 

Men husk; finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Ha derfor alltid en klar plan for hver investering du gjør. 


Innlegget inneholder annonselenke til Nordnet