fbpx

Kameo, er det mulig å ha en passiv inntekt gjennom kameo og crowdfunding?

Ja, det er definitivt mulig!

Gjennom Kameo, som er nordens største crowdfunding platform, kan man investere direkte i bedrifts- og eiendomslån med høy forventet avkastning. Faktisk er den historiske avkastningen så høy som 9.6%. Dette er langt over det en kan forvente hvis en har pengene på sparekonto i banken.

Slik investering, som en gang var forbeholdt de med store inntekter og formuer, er nå gjort tilgjengelig for alle. Derfor har crowdfunding de siste 4 årene blitt en veldig populær måte å investere på. Ved å investere gjennom Kameo, vil man få en månedlig, kvartalsvis eller halvårlig tilbakebetaling med rente, avhengig av avtalen.


Det beste er at gjennom Kameo kan man faktisk investere så lite som 500 kr per lån, og det er helt avgiftsfritt. Kameo har en oversiktlig nettside, og det er veldig enkelt å komme i gang, faktisk på kun 3 minutter. 

Kom i gang på 3 minutter 

Åpne en kostnadsfri investeringskonto. Verifiser deg med BankID. 

Sett deg inn i prosjektene og avgi bindende bud på minimum 500 kr.

Overfør penger iht. bud

Få stabil og høy avkastning på 5-15% på hvert lån


Siden 2018 har jeg, @investingfun, investert i ulike crowdfunding lån og har nå en 6 sifret portefølje som genererer ca 1000 kr i mnd i passiv inntekt. Dette reinvesteres i nye lån slik at “snøballen” vokser. 

Når jeg velger nye lån så har jeg et par kriterier. En avkastning på 5-15% kommer ikke uten risiko så er viktig å lese gjennom informasjonspakken som Kameo tilbyr. 

Kriteriene mine er som følger:

  1. God sikkerhet (pant i eiendom eller annet spesifikt, personlig garanti)
  2. God prosjektplan, realistisk tidsramme
  3. God selskapshistorikk (erfarne eiere, gode resultater)
  4. Mange lån er innenfor eiendom, så er beliggenhet, forventet salgspriser og gjennomsnittlige kvadratmeterpriser ved salg er relevant. 
  5. Renten må stå i stil til sikkerheten i lånet. Altså avkastningen du får må gjenspeiles i risikoen du tar. Kan godt gå inn i et lån med liten sikkerhet hvis renten er god og lånet ellers treffer mine kriterier, men da går jeg inn med mindre kapital. 

Mitt beste tips, begynn med små investerings summer, og jobb deg opp. Etter hvert som avkastningen blir større kan du bruke hele eller deler av avkastning til å øke investeringene i nye lån, avhengig av din risikoprofil.

Min maks grense for nye lån er halvparten av den totale avkastningen jeg har. Etter hvert som avkastningen vokser kan jeg tillate meg å investere større summer. Med denne metoden risikerer jeg aldri min egenkapital, kun deler av avkastning. Per dags dato er min totale gevinst på 15000kr så nå tillater jeg meg å gå inn med 7500kr maks, hvis et lån treffer alle mine kriterier. Ikke ofte et lån treffer alle kriterier så snitt summen jeg investerer er 3000 – 5000kr.
Lav risiko = høy investering, høy risiko lavere investering. 
Risikoen for at et lån går til mislighold er mye større enn at flere gjør det samtidig. Regn med at et og annet lån går til mislighold, ikke ha urealistiske tanker med at alle lånene blir fullbyrdet. Invester heller i flere lån kontra å skyve store summer inn et lån. Ved å ha flere lån får du diversifisert investeringene dine samtidig. 


Registrer deg gratis som investor hos Kameo i dag, og vær klar når neste lån kommer ut.
Du vil få oppdateringer på epost når det kommer ut nye investeringsmuligheter. Erfaringsmessig så har man sett at lånene blir raskt fulltegnet, og det er derfor viktig å være tidlig ute! 


Innlegget inneholder annonselenke til Kameo