fbpx

Hvorfor lønner det seg egentlig å investere?

Med dagens lave renter, sammen med en generell prisstigning i samfunnet, gjør at sparepengene dine mister kjøpekraft over tid. Plasserer du sparepengene dine på en sparekonto med lav rente, risikerer du derfor at sparingen går med underskudd. Velger man heller å investere pengene, kan disse øke i verdi, og gi avkastning over tid.

Inflasjon betyr at verdien av penger synker, og man vil derfor kunne handle mindre varer for samme beløp enn tidligere. Den gjennomsnittlige inflasjon i Norge er 2,2%. Det vil si, du må ha en sparekonto med rente over 2,2 % for å ikke tape penger.

________________________________________

La oss si du hadde investert de samme pengene i et fond med gjennomsnittlig 8% økning/år i stedet for sparekontoen. Beregningen er laget med en forventet årlig inflasjon på 2.2%, uten renter. 

Pengene som investeres vil øke til 146 933 kr, +46,9%, mens verdien av pengene på sparekonto vil synke til 89 473 kr, -10,5%

La pengene jobbe for deg, og ikke mot deg! Begynn derfor å investere nå!


Trenger du hjelp til å komme i gang, send meg gjerne en melding!

 

Eller sjekk ut 

Kron – enkel fondssparing gjennom en sparerobot, og få 200kr i startbonus

Nordnet – Norges største internettmegler

Firi – Norsk kryptobørs 

 


Innlegget inneholder annonselenker

Husk; finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Ha derfor alltid en klar plan for hver investering du gjør.